• Výchovné poradenstvo v 4. A

          •                                                              ... posledné aktivity pred ukončením štúdia

                    Naši maturanti sú takmer v cieľovej rovinke. Čaká ich niekoľko školských dní, rozlúčka so školou a ústne maturitné skúšky.

                   V priebehu apríla sa uskutočnili  dve aktivity výchovnej poradkyne: Dňa 10. 4. 2024 sa v spolupráci  s ÚPSVaR Gelnica konalo stretnutie pracovníčky tejto inštitúcie Mgr. Čechovej a študentov 4.A triedy s názvom Preventívne poradenstvo – inštruktáž o právnych aspektoch ukončenia stredoškolského štúdia. Dňa 26. 4. 2024 výchovná poradkyňa zrealizovala aktivitu s názvom Mentálne mapovanie pred maturitou – inštruktáž o psychologických aspektoch prípravy na ústne maturitné skúšky, aby toto náročné obdobie zvládli v psychickej pohode a  podali taký výkon, s ktorým budú maturanti spokojní.

                         Tak veľa šťastia, maturanti.

            Text: Mgr. K. Blahovská, VP školy

          • IQ olympiáda   „Odváž sa používať vlastný rozum“ (Immanuel Kant)

          •  

            V dňoch 15.4. až 21.4.2024  prebiehalo online školské kolo IQ olympiády pre všetkých žiakov 2. stupňa ZŠ a prímy až kvarty osemročných gymnázií. Súťaž organizuje MENSA Slovensko a je zameraná na vyhľadávanie intelektovo nadaných detí. Súťaž je postupová, prebieha v troch kolách (školské on-line, regionálne semifinále pre 80 najlepších z každého regiónu a celoštátne finále).

            Školského kola IQ olympiády sa zúčastnili niektorí žiaci I.O, II.O, III.O a IV.O triedy.

            25 logických úloh za 30 minút – prečítať, porozmýšľať, odpovedať. Test preveril ich schopnosti logický uvažovať - vidieť „neviditeľné“ súvislosti v číslach, písmenkách, obrázkoch a používať „zdravý rozum“.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme, čo najviac bodov v teste.

            Výsledky budú zverejnené na stránke  https://iqolympiada.sk/vysledky/
             

            Foto a text: Mgr. R. Faguľová


             

          • Matematické súťaže – MO a Pytagoriáda

          • V apríli sa konali okresné kola matematických súťaží, do ktorých postúpili úspešní riešitelia školských kôl. Našu školu reprezentovali:
            3.4.2024 na matematickej olympiáde žiaci z I.O: Zara, Gregor, Vivienne, Zoe, Izabela a z II.O Barborka
            10.4.2024 na Pytagoriáde z I.O: Zara, Matúš, Jakub, Tamara a Adrián
                                                               z II.O: Barborka, Katka, Sofia a Ivana.

            Blahoželáme Barborke Gallovovej (II.O), ktorá v matematickej olympiáde v kategórií Z7 obsadila 3.- 4. miesto a v Pytagoriáde v kategórií P7 2.- 3. miesto.
             

            Foto a text: Mgr. R. Faguľová
             

          • Vrátili sme sa z Nemecka

          • ... z výmenného pobytu v partnerskej Kaufmännische Schulen Offenburg

                 V nedeľu 7. apríla 2024 skoro ráno sa sedemčlenná výprava zložená z riaditeľa školy, vyučujúcej nemeckého jazyka M. Helcmanovskej a piatich študentov našej školy vydala na šesťdňovú výpravu do našej partnerskej strednej školy v meste Offenburg, Baden-Württemberg. Po namáhavej nočnej ceste rýchlikom sa N. Dzurendová, K. Krauszová, L. A. Zajacová, M. Hadbavný a M. Brutovský spolu s učiteľmi "nalodili" na palubu mikrobusu, ktorý ich spolu s učiteľmi bezpečne doviezol z Bratislavy až pred brány KS Offenburg, kde sa ich ujali nemecké rodiny.

                 A hneď nasledujúci deň začal bohatý program, v rámci ktorého nás nemeckí partneri zobrali na prehliadku miest Offenburg, Štrasburg a Freiburg. Okrem toho sme absolvovali prehliadku ľudovej architektúry v miestnom skanzene a hlavne množstvo atrakcií v zábavnom parku Europa-Park Rust. Celé podujatie sa nieslo v príjemnom a priateľskom duchu. O to emotívnejšia bola rozlúčka v sobotu ráno 13. apríla 2024. Sme veľmi radi, že sme mohli po päťročnej prestávke opäť nadviazať na tradíciu výmenných pobytov, za čo patrí poďakovanie predovšetkým pánovi Helmutovi Surbeckovi a pani Mariete Helcmanovskej. Už teraz sa tešíme na príchod našich nemeckých hostí v utorok 4. júna 2024.

            Text a foto: D. Andraško

                 O tom, že si študenti pobyt naozaj užili, svedčia aj ich výpovede:

            Na tomto výlete sa mi najviac páčilo spoznávanie nových miest a historických pamiatok ako katedrály, skanzeny, kostoly a mnohé iné stavby typické pre tento región. Každý deň bol naplnený zábavným a zaujímavým  programom, takže nikdy nenastal moment, že by sme sa nudili.

            „​​​​​​​V Nemecku sa mi veľmi páčilo. Oceňujem zaujímavý program, ktorý nás nenudil a veľmi bavil. Rodiny boli veľmi dobre vybraté a veľmi som si to užila. Keby mám možnosť niečo takého zopakovať, určite by som neodmietla☺️“​​​​​​​

            „​​​​​​​Som veľmi rada, že som sa rozhodla do Nemecka ísť. Zažila som veľmi veľa zážitkov, spoznala super ľudí a videla nové veci. Páčil sa mi aj program, ktorý sme mali vymyslený. Všetko bolo úžasné, aj keď som sa najprv obávala, aké to bude. Ak bude zase možnosť niekam ísť, budem mať určite záujem.“​​​​​​​

            „​​​​​​​Výmenný pobyt v Nemecku som si veľmi užila. Spoznala som super kamarátov s ktorými sa čoskoro opäť stretneme. Určite by som do toho išla znova! “​​​​​​​

            „​​​​​​​Môj pobyt v Nemecku bol neuveriteľný. Zo začiatku som sa bál, ale moje obavy rýchlo pominuli, pretože som dostal úžasnú rodinu, ktorá ma prijala ako vlastného syna. Spoznal som tam skvelých ľudí, s ktorými som si užíval každý výlet a každý okamih. Učitelia ma prekvapili svojou oddanosťou a vášňou pre prácu. Celková skúsenosť ma obohatila a vnímam ju ako nejakú odmenu. Cítil som sa tak dobre, že som úplne zabudol na myšlienku vrátenia sa domov. Som nesmierne vďačný za túto príležitosť a rád by som sa tam ešte niekedy vrátil.“​​​​​​​

          • Participatívne rozpočty 2023

          •                                                                                                      ... pokračujeme    

                       Projekt participatívnych rozpočtov  na našej škole s názvom MENÍME SPOLOČNÉ PRIESTORY ŠKOLY  NA ODDYCHOVÉ ZÓNY sa dostal do veľmi významnej fázy.

                    Po prezentovaní triednych  návrhov pedagógom a žiakom dňa 4. 4. 2024, následnom posúdení p. riaditeľom RNDr. D. Andraškom sa nachádzame v etape kampane, ktorá sa dňa    25. 4. 2024 skončí. Ešte niekoľko dní majú tímy možnosť presvedčiť žiakov a kamarátov z iných tried o tom, prečo by mal práve ich triedny návrh vyhrať.

                      Od 26. 4. 2024 do 3. 5. 2024 bude na Edupage pustené online hlasovanie. Všetci žiaci  našej školy – od primánov po  maturantov –  môžu odovzdať svoj hlas dvom naj...  (najlepším, najkrajším, najtvorivejším...) projektom.

                      Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť.

                      Nezabudnite, že konečným výsledkom budú dve  relaxačné  zóny, ktoré budú slúžiť všetkým žiakom.  

                   A ako hlasovanie skončilo? O výsledkoch sa dozviete dňa 9. 5. 2024 na slávnostnom celoškolskom stretnutí.

                                                                                              Text: Mgr. K. Blahovská, koordinátorka PR

                                                                                               Foto: žiaci 1.A/kvinty, 2.A, sexty a 3.A

          • Krajské kolo MAT kategória C

          •                                       

            Dňa 9. 4. 2024 sa na pôde UPJŠ v Košiciach konal 73. ročník KK matematickej olympiády kategórie C. Našu školu reprezentovali  dvaja študenti Filip Vaškovič a Patrik Krompaský. Súťaž otvorila a všetkých srdečne privítala doc. RNDr. Ingrid Seminišinová, PhD.,  predsedníčka krajskej komisie MO, zároveň súťažiacim zaželala veľa dobrých nápadov, skvelých myšlienok, úspechov pri riešení úloh. Uvedomujeme si, že konkurencia je silná, ale snaha, úsilie a odhodlanie popasovať sa s matematickými úlohami iného typu ako na bežných hodinách sa cení a patrí našim študentom veľké poďakovanie.

            Text a foto: RNDr. Anna Slovenkaiová

          • Naše krásne, šikovné a zručné chemičky sa úspešne popasovali s úlohami Okresného kola Chemickej olympiády v kategórii D

          • Chemické výpočty, pokročilé názvoslovie anorganických zlúčenín, či laboratórne úlohy podľa kuchynských postupov s vyvodzovaním záverov z pozorovaní. Pre niekoho možno španielska dedina, no pre niekoho naozajstný adrenalín a výzva. Niekoľko mesačnou prípravou a postupným zdolávaním úloh domáceho a následne aj školského kola, sa naše žiačky Sofia Tomečková (III.O), Nella Výrosteková a Patrícia Burčáková (IV.O), do tejto výzvy aj pustili. O tom, že naozaj zodpovedne, statočne a úspešne, svedčia ich vynikajúce dosiahnuté výsledky s vysokou percentuálnou úspešnosťou. Víťazkou okresného kola, ktoré sa uskutočnilo 14. 3. 2024 v priestoroch nášho chemického laboratória, sa stala Sofia Tomečková, 2. miesto obsadila Patrícia Burčáková a s veľmi malým rozdielom 3. miesto získala Nella Výrosteková. Bolo nám potešením a spestrením, že nám pri laboratórnych úlohách asistoval náš bývalý žiak, v súčasnosti študent farmácie Jakub Medvec, za čo mu veľmi pekne ďakujeme.

            Dievčatám srdečne blahoželáme, tešíme sa z ich nasadenia a záujmu o chémiu, a tiež z dosiahnutých výsledkov. Veríme, že získané vedomosti a zručnosti zúročia, napríklad aj pri ich budúcom štúdiu. 

            RNDr. Lenka Škarbeková

          • V kategórii B Biologickej olympiády nás bude Vieroslava Oxová reprezentovať na celoštátnom kole

          • V stredu a vo štvrtok v dňoch 20. a 21. 3. 2024 sa v priestoroch Botanickej záhrady PF UPJŠ uskutočnilo Krajské kolo Biologickej olympiády v jej najvyšších kategóriách A a B. Našu školu na základe postupu zo školských kôl zastupovali žiaci Diana Vargová (III.A), Nela Kaľavská (VI.O), Vieroslava Oxová (I.A) a Boris Brettschneider (IV.A). Súťažiaci sa statočne popasovali aj s úlohami testu teoretickej časti aj s praktickými laboratórnymi úlohami. Benefitom a oddychovou bodkou po náročnom doobedí pre nich bola expozícia Botanickej záhrady.

            Najvyššie umiestnenie získala Vieroslava Oxová, súťažiaca v obidvoch súťažných častiach, ktorá so svojím posterom  vybojovala 2. postupové miesto, ktoré pre ňu znamená postup na celoslovenské kolo. K postupu Vierke srdečne blahoželáme, zároveň držíme palce a všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy.  

            RNDr. Lenka Škarbeková a Mgr. Ivana Sokolská

          • NO BACKPACK DAY alebo DEŇ BEZ ŠKOLSKEJ TAŠKY prvý krát aj v našej škole.

          • Dňa 27. marca žiaci Tercie III.O zorganizovali nový tematický deň. Najprv bol nápad, konzultácia v Študentskom parlamente a s učiteľským kolektívom, neskôr výroba reklamy a fotografovanie žiakov. 

            Zadanie bolo dones učebnice v čomkoľvek len nie v školskej taške, kreativite sa medze nekladú. A naši žiaci naozaj dokázali, že ich kreativita medze nepozná, vedia sa zabaviť, čelia výzvam v akomkoľvek veku, majú odvahu doniesť (aj v autobuse) veľké veci, vyrobiť tašku z televízora, či parného hrnca. 

            Najlepšie nápady Tercia vyhodnotila. Nakreatívnejšou triedou bola Prima I.O a najbláznivejším nápadom prekvapil Alex Podracký, ktorý doniesol učebnice v pneumatike. Všetci ocenení dostali sladké odmeny.

            Aj takto ide naše gymnázium ruka v ruke so svetom detí.

            Text: Mgr.Miroslava Petríková 

            Foto: Adam Pavlov, Liliana Dzurňáková

          • Výlet plný inšpirácie

          • Možností ako si užiť študentské časy i svoju mladosť je neúrekom. Bez akéhokoľvek rozdielu vás nenazdajky môžu posunúť z bežného stereotypu do prostredia, plného zážitkov a  dobrodružstiev. Nakoniec i o tom bola súťaž  „Výlet plný inšpirácie“, ktorý usporiadal  Košický samosprávny kraj v spolupráci s OZ Integrácia.  

              V silnej konkurencii uspel i náš žiak Marko Hadbavný z 2. A. Jeho profilové video, ktoré nahral a poslal do súťaže upútalo a rozhodlo o jeho účasti na nevšedných zážitkoch, ktoré ho už onedlho čakajú. Svoje ocenenie si prevzal priamo z rúk predsedu KSK R. Trnku. Dnes sa už môže tešiť z účasti na futbalovom zápase a  večere s hráčmi slovenskej reprezentácie počas Majstrovstiev Európy vo futbale. A nie len to, štyri dni v troch nemeckých mestách budú iste  plné zážitkov a inšpirácií v jeho ďalších študentských rokoch.

            Srdečne blahoželáme. 

            Mgr. R. Burčák, foto KSK 

          • Participatívne rozpočty pokračujú

          •                                                                                         ... dnes 4. 4. 2024  sa prezentovali  návrhy projektov

                      Čo sú to participatívne rozpočty? Projekt, vďaka ktorému sa žiaci môžu podieľať na určitých zmenách v škole – a to vlastnými nápadmi a ich následnou realizáciou. Základom je okrem nápadov a pracovitých rúk hlavne spoločná komunikácia, spolupráca a vzájomná pomoc, veď hlavnou  myšlienkou  PARTICIPATÍVNYCH  ROZPOČTOV je vytvoriť niečo pre  všetkých žiakov školy.

                      Dnešným podujatím sprevádzali členky nášho Školského parlamentu Ninka Dzurendová a  Vaneska  Bikárová, ktoré sú  do tohto projektu zapojené od začiatku – začalo sa to účasťou na pracovnom stretnutí spolu s koordinátorkou ŠP Mgr. K. Blahovskou, potom  – a na to si iste spomínate – žiaci zapojených tried, teda 1.A/kvinta, 2.A, sexta a  3.A, hrali hru  NIE JE MESTO AKO MESTO.

                      Členovia ŠP sa dohodli, že náš celoškolský projekt sa bude volať MENÍME SPOLOČNÉ PRIESTORY ŠKOLY NA ODDYCHOVÉ ZÓNY. Dnes  jednotlivé tímy odprezentovali  návrh svojho projektu všetkým  triedam. A čo bolo   úlohou   tých  žiakov, ktorí nie sú priamo zapojení do projektu? Pozorne počúvať, pozrieť si vizualizácie, porozmýšľať nad tým, ktoré dva návrhy ich najviac zaujali, aby  nakoniec všetci žiaci školy rozhodli v online hlasovaní.

                       Nasledujú ďalšie čiastkové úlohy – spracovanie projektu, odovzdanie p. riaditeľovi na posúdenie, kampaň jednotlivých triednych tímov, následné online hlasovanie a slávnostné vyhlásenie dvoch víťazných projektov.

                       Ďakujeme triednym tímom za svedomitú prípravu a predstavenie svojich návrhov.

                       Keď sa všetko podarí, na konci školského roka budeme mať dve nové  oddychové zóny.

                                                                                                                                                                                                                  Text: Mgr. K. Blahovská 

                                                                                                                                Foto: žiaci školy

          • Naša kolegyňa ocenená županom

          • ... pri príležitosti Dňa učiteľov KSK 2024

                 V stredu 27. marca 2024 sa v priestoroch Východoslovenského múzea v Košiciach uskutočnili župné oslavy Dňa učiteľov 2024. Medzi výnimočných pedagógov kraja bola pozvaná aj naša kolegyňa PaedDr. Daniela Molnárová. Pri tejto príležitosti si prevzala ocenenie z rúk predsedu Košického samosprávneho kraja Ing. Rastislava Trnku za dlhoročnú obetavú prácu pri výchove mladej generácie a zanietenosť vo vyučovaní cudzích jazykov. Ocenenie jej okrem iného patrí za prípravu viacerých projektov inovatívneho vyučovania predovšetkým anglického jazyka (Individuálne mobility Erasmus+, Fulbrightov program amerických asistentov,...) ako aj za prípravu viacerých charitatívnych dobrovoľníckych aktivít (zbierky šatstva, potravín,...). Zoznam všetkých ocenených nájdete na stránke web.vucke.sk>>

                 Srdečne blahoželáme, kolegyňa!

            Text a foto: D. Andraško

          • Čo práve čítame

          •                                                                  ... marec je mesiacom knihy

                         Knižôčka, knižka, kniha... sprevádza človeka jeho životom odmalička. My na tento fakt nezabúdame, a preto pravidelnou aktivitou na hodinách literatúry je Čo práve čítame – prezentovanie prečítanej, rozčítanej alebo  aj zaujímavej knihy, ktorú nemusíme všetci poznať a takouto formou sa s ňou zoznámime.

                       Dňa 26. 3. 2024 bola hodina  literárnej výchovy  v príme a v sekunde  venovaná tejto aktivite. Každý žiak predstavil svoju knihu, povedal, čo je jej obsahom a taktiež to, ako si kniha k nemu našla cestu.

                        Keby sme chceli zhrnúť poznatky z dnešného dňa, takmer všetci žiaci čítajú fantasy literatúru, nasledujú detektívky spolu s komiksami a na treťom mieste sú tematicky rôznorodo zamerané encyklopédie. 

                       Bez ohľadu na to, čo čítame, čítať treba... cibríme si pamäť, obohacujeme slovnú zásobu a náš jazykový prejav sa stáva kultivovanejší.  

                                                                Dočítania, priatelia.

                                                                Text a foto: Mgr. K. Blahovská, vyučujúca SJL

          • Naša Lucka v Turecku

          •                                                                          … študijný pobyt členov KŠP

                          Lucia Hádková – študentka 3.A triedy, predsedníčka nášho Školského parlamentu a členka Študentského  parlamentu Košického kraja sa v dňoch 11. 3. 2024 – 17. 3. 2024 spolu so svojimi rovesníkmi – stredoškolákmi zúčastnila na študijnom pobyte v Turecku.  

                              Cesta začala v Košiciach, pokračovala do Budapešti a nasledoval  let  do Istanbulu a potom do Ankary. Presun do hotela, kde nás očaril interiér aj nádherné výhľady. A potom – prvé stretnutie so študentmi z Litvy a Turecka.

                               Nasledujúce dni boli vďaka tureckým sprievodcom plné dobrodružstiev,  zážitkov a spoznávania – prehliadka Ankary, návšteva Centra voľného času pre ženy či Múzea lampášov, navštívili sme ankarskú strednú školu  a jej školský parlament, ale aj národný parlament v Ankare, túlali sme sa po miestnych trhoch alebo sme relaxovali v mestskom parku. Krásnou bodkou bola prehliadka nádherného mesta Istanbul.

                              Ochutnávali sme rôzne turecké jedlá či dezerty, spoznávali kultúru a miestne zvyky.

                              Dni uplynuli ako voda a pobyt smeroval ku koncu. Spiatočný let a cesta autobusom  do Košíc boli jasným signálom, že domov sa blíži.   

                               Naša Lucka, šikovná a pracovitá, si tento pobyt určite zaslúžila. Tešíme sa na prezentáciu jej zážitkov členom nášho ŠP. Zároveň jej želáme, aby ju práca s rovesníkmi v krajskom parlamente naďalej napĺňala.

                                                                                        Text: Mgr. K. Blahovská, L. Hádková

                                                                                         Foto: L. Hádková, 3.A

          • Viac ako nick

          • Dňa 13.03.2024 sa na Gymnáziu v Gelnici pre študentov tried: I.A, V.O, II.A a VI.O uskutočnili preventívne aktivity v spolupráci s koordinátorkou ochrany deti pred násilím. Študenti mali možnosť oboznámiť sa s fungovaním Národnej linky na pomoc deťom v ohrození - viac ako nick. Súčasťou programu boli aj uvoľňovacie a sebaskúsenostné aktivity, ktorých sa študenti zúčastnili.

            Mgr. Soňa Sabolová

             

          • Krókusy nám zakvitli!

          • Koncom októbra sa naši žiaci z III.A triedy v spolupráci s triednou učiteľkou PaedDr. D.Molnárovou
            opäť zapojili do projektu Krókus. Ide o medzinárodný projekt írskej organizácie Holocaust Education
            Ireland, ktorá poskytuje zapojeným školám cibuľky žltých krókusov, ktoré vysádzajú na jeseň na
            pamiatku jeden a pol milióna židovských detí, ktoré zahynuli počas holokaustu . Žlté kvety majú
            pripomínať žlté Dávidove hviezdy, ktoré boli Židia nútení nosiť počas nacistickej nadvlády. Krókusy
            kvitnú približne v čase Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu (27. januára). Účasť na tomto
            projekte je hmatateľným spôsobom, ako mladým ľuďom priblížiť tému holokaustu a zvýšiť povedomie
            o nebezpečenstve rasizmu a všetkých foriem predsudkov a diskriminácie.

            Preto sme sa aj tento tento rok rozhodli aj my podporiť myšlienku tohto projektu a vysadiť zopár cibuliek krókusov do našej školskej záhradky, aby sme neskôr pohľadom na nádherne rozkvitnuté krókusy pamätali na nevinné detské obete holokaustu.


            PaedDr. Daniela Molnárová

          • Prezentácia vysokoškolského štúdia

          •                                                                                                               ... Ekonomická univerzita Bratislava

            Dňa 8. 3. 2024 navštívila našu školu doc. Ing. I. Mišúnová Hudáková, PhD., absolventka gelnického gymnázia a momentálne pôsobiaca ako pedagogička na Fakulte Podnikového manažmentu EU BA. Stretla sa so študentmi maturitného ročníka, aby im prezentovala vysokoškolské štúdium.

                                    Ďakujeme za príjemnú a podnetnú atmosféru.

                                                                                         Text a foto: Mgr. K. Blahovská, VP školy

          • Valentínske aktivity alebo ... všade dobre, ale u nás na GYMGL najlepšie

          • Keď sa spojí príjemné s užitočným, vedia byť aj školské hodiny a dni, ako aj streda 14. 2. na Valentína, neobyčajným, ozajstným zážitkom, pre všetky zmysly našich žiakov. Aj sme tvorili, aj súťažili, aj piekli a všetko spolu ako triedne kolektívy, ako sa patrí. Hodiny angličtiny sme si v tento deň ozvláštnili medzitriednou súťažou vo Valentínskom kreatívnom písaní. Úlohou bolo využiť vedomosti zo slovenského jazyka, kde sa žiaci učili napísať pohľadnicu, kaligram, cinquain, a napísať podobné dielko alebo báseň v anglickom jazyku. Podarilo sa, a výsledkom bolo veľké množstvo srdiečok či iných krásnych výtvorov na tému LOVE. Niektorí si pomohli internetom, ale našlo sa aj veľa vlastných prác, ktoré oceňujeme najviac.

            Výhercami súťaže o najväčší počet zapojených žiakov v triede sa percentuálne na 1. mieste umiestnila trieda sexta (VI.O), ale rovnakým 1. miestom oceňujeme aj triedu III.A, ktorá tvorila samostatne bez inšpirácie z internetu, čo sa cení najviac. Hodiny biológie a chémie boli venované hormónom šťastia a lásky, ich chemickej podstate, vzorcom a princípu tvorby či účinku na náš organizmus. A to všetko za krásneho slnečného počasia vonku.

            Žiaci osemročného štúdia, nielen oku lahodiacimi muffinami a lottusovým cheesecakom, ktoré si pripravili, doslovne overili hypotézu, že láska ide aj cez žalúdok. Maličkosti urobili tento deň krajším a my veríme, že aj v tie ďalšie si budeme vytvárať príležitosti, ako to príjemné zážitkové spájať so školským užitočným.

            RNDr. Lenka Škarbeková a Mgr. Miroslava Petríková

          • Školské kolo Biologickej olympiády v kategórii E pozná svojich víťazov

          • Na základe úspešného zvládnutia testovej a poznávacej časti v tejto najnáročnejšej a najodbornejšej kategórii Biologickej olympiády zo zaslúžených 1. miest bude v sekcii zoológia našu školu reprezentovať Emma Petríková (I.O) a v sekcii geológia Matúš Pohly (II.O). Vyjadrujeme veľký obdiv za vynaloženú energiu, sebadisciplínu, čas a záujem obom našim žiakom, prajeme ešte veľa síl, nadobudnutých poznatkov a zážitkov pri poznávaní prírody a príprave správ z vlastných pozorovaní a veľmi silno im budeme držať palce na okresnom kole tejto súťaže.

            RNDr. Lenka Škarbeková